Курсар - Дипломная, курсовая, реферат на заказ
Служба спасения для студентов

Английский язык Relative Clauses

1.My friend Jack, ___________ parents live in Glasgow, invited me to spend Christmas in Scotland. 

Выберите один ответ: 

a. whose 

b. that
c. who 

Правильный ответ: whose 

 

2.We didn't enjoy the play _________ we went to see. 

Выберите один ответ: 

a. who 

b. that 

c. whose 

Правильный ответ: that 

 

3.Here's the computer program __________ I told you about. 

Выберите один ответ: 

a. whom 

b. that 

c. whose 

Правильный ответ: that 

 

4.Peter comes from Witney,____________ is near Oxford. 

Выберите один ответ: 

a. who
b. which 

c. that 

Правильный ответ: which 

 

5.I don't believe the story ___________ she told us. 

Выберите один ответ: 

a. who 

b. whom 

c. that 

Правильный ответ: that 

 

6.This is the gun with __________ the murder was committed. 

Выберите один ответ: 

a. that
b. which 

c. whom 

Правильный ответ: which 

 

7.Have you received the parcel _________ we sent you? 

Выберите один ответ: 

a. which 

b. whose 

c. whom 

Правильный ответ: which 

 

8.Is this the person __________ you asked me about? 

Выберите один ответ: 

a. which 

b. who 

c. whose 

Правильный ответ: who 

 

9.That's the girl ____________ brother sits next to me at school. 

Выберите один ответ: 

a. who 

b. whose 

c. that 

Правильный ответ: whose 

 

10.The meal,__________ wasn't very tasty, was quite expensive. 

Выберите один ответ: 

a. which 

b. whose 

c. that 

Правильный ответ: which 

 

11.Put a suitable relative pronoun in each space My bike, 

which I had left at the gate, had disappeared. 

Правильный ответ: which 

 

12.Put a suitable relative pronoun in each space The bag in 

which the robbers put the money was found later. 

Правильный ответ: which 

 

13.Put a suitable relative pronoun in each space The shoes 

that I bought were the ones that I tried on first. 

Правильный ответ: that 

 

14.Put a suitable relative pronoun in each space The medicine 

that the doctor gave me had no effect at all. 

Правильный ответ: that 

 

15.Put a suitable relative pronoun in each space Peter, 

who couldn't see the screen, decided to change his seat. 

Правильный ответ: Who 

 

16.Put a suitable relative pronoun in each space 

What was the name of your friend 

whose tent we borrowed? 

Правильный ответ: whose 

Сколько стоит учебная работа на заказ?